Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

www.wolenvilt.nl

  • anita

    Beste mensen,

    www.wolenvilt.nl gaat een beetje afbouwen.

    Jaren heb ik met plezier spullen gemaakt, maar ik ben er achter gekomen dat het wereldje van “poppenmaaksters” of hoe we het ook noemen totlaal niet de mijne is.

    De spullen van wol en van wilt:

    Haat en nijd, afgunst, en mensen die van mening zijn alles zelf te hebben bedacht, ik word er een beetje ibbelig van. Jaren en jaren gaat dat maar door. Dames die zonder blikken of blozen beweren dat zij de uitvindster zijn van de babypop. Dames die er stellig van overtuigd zijn dat zij een narcis hebben uitgevonden. Patronen die nieuw op de markt komen, maar waarvan ik al jarenlang een soortgelijk patroon in mijn map heb zitten. En o o waag het niet om een gemaakt exemplaar op een site te zetten voor de verkoop. De hysterie die er ontstaat als een patroon geruild wordt.

    Dit soort gedoe speelt al jaren, en ach ik trek mij er weinig van aan. Ik heb mijn site en maak mijn spulletjes, schiet een foto en probeer mijn site zo goed bij te houden. Krijg heel veel leuke en positieve reacties en verkoop ook nog spullen. Wat wil een mens nog meer met zijn hobby?

    Mijn eigen kleine hoekje waar ik mijn hobby’s lekker kwijt kan. Handwerken en foto’ s maken.

    Maar:

    Een tijdje geleden kwam ik er bij toeval achter dat iemand mijn website volledig nagemaakt heeft. Indeling, kleur (die ik overigens op mijn site veranderd heb) … Bizar, temeer omdat mijn website door ons zelf ontworpen en gemaakt is, en niet een bestaande site is die je tegen betaling zo over kan nemen.

    Alsof je een winkeltje hebt en vlak naast jou komt een winkeltje in precies dezelfde kleuren en maten.

    Ik weet het het mag, maar de jaloezie komt nu wel erg dichtbij.

    Dit heeft mij doen besluiten om te stoppen met www.wolenvilt.nl

    Mijn website blijft voorlopig nog wel bestaan, maar er zal nog maar heel weinig nieuws op komen.

    Binnenkort zal er een grote “uitverkoop” zijn, en dan kan ik alles opruimen en wie weet pak ik het op een goede dag weer op.

    Groetjes

    Anita Hollander

    www.wolenvilt.nl

  • Constance Hofland

    Dag Anita

    zou je me willen mailen op atelierconstance@hotmail.com

    groetjes

    Constance

  • Ellen

    Hallo Anita,

    Wat jammer dat je zo terleurgesteld bent in deze leuke hobby waar je eigenlijk veel plezier aan moet beleven.

    Ik kan mij hier wel een beetje in vinden. Ik heb heel veel ontwerpen uitgebracht en geniet ook van andere ontwerpen van collega ontwerpsters.

    Zelf heb ik geen moeite mee als iemand popjes maakt van mijn ontwerpen en deze verkoop. Sterker nog ik voel mij vereerd want dat betekend dat ze dat popje iets bijzonders vinden.

    Het ruilen van patronen dat ligt eraan hoe en wat. Dat je met een vriendin ruilt begrijp ik best. Ik zag op de beurs ook vaak dat 2 vriendinnen bij mijn kraam stonden en de een kocht die patronen of pakketjes en de ander weer andere. Het sommetje is dan natuurlijk vlug gemaakt.

    Wel heb ik problemen als er op grote schaal patronen worden geruild of dat er op een poppencursus de patronen worden uitgedeeld. Dat is nou weer niet de bedoeling.

    Elke ontwerpster pakt weleens een iets van een andere ontwerpster, onbewust of bewust dat laat ik in het midden. En wie heeft er nu eigenlijk het ei uitgebracht denk ik dan.

    Zolang iedereen er plezier in heeft en mooie dingen maakt dan vind ik het helemaal geweldig.

    Er zijn zoveel kabouters etc. Let allemaal niet zo op elkaar. Natuurlijk moet het niet zo zijn dat je haast geen verschil ziet in de ontwerpen.

    Wat ik ook niet zo leuk vind dat er mensen zijn die een pop beoordelen of deze wel aan bepaalde eisen voldoet, wie ben je dan om dit te doen. Zolang iemand er met veel liefde en zorg aan heeft gewerkt dan is het toch genoeg. Ik heb zelf jarenlang les gegeven en natuurlijk hielp ik bij deze poppen om dit naar zo goed mogelijk resultaat te komen. Maar als iemand thuis een pop maakt en die aan mij laat zien ga ik deze niet bekijken en beoordelen. Kijk het is wat anders als iemand het aan mij vraagt dan zal ik op een positieve manier hier iets over zeggen. Het is toch al helemaal geweldig dat iemand hier plezier aan heeft gehad. En wat de een mooi vind hoeft de ander niet zo te ervaren. Smaken zijn nu eenmaal verschillend.

    Maar genoeg over de poppen, heel vervelend natuurlijk dat je site is gekopieerd, dit is niet leuk. Ik weet wat je voelt want ook ik heb diverse keren gehad en dan komt er een gevoel van onmacht over je heen. Maar probeer het los te laten. Het is negatieve energie en deze energie kunnen wij beter gebruiken aan de leuke popjes, toch?????

    Ik hoop Anita dat je ondanks deze teleurstelling toch nog veel plezier aan je hobby zal beleven,

    vriendelijke groetjes

    Ellen

  • anita

    Hallo Ellen,

    Dank voor je reactie.

    gr anita

  • anita

    Hallo Constance

    Ik doe geen spullen weg.

    Wat ik aan kant en klaar spullen heb ga ik binnenkort op mijn site plaatsen voor de verkoop.

    En wat ik verder kwijt wil zet ik ook voor de verkoop op mijn site, of op makrtplaats

    Dus wie weet zit er dan iets voor je bij

    gr anita

  • anita

    Om de een of andere duistere reden doet www.wolenvilt.nl het even niet. Er wordt aan gewerkt! We proberen snel weer in de lucht te zijn.